Pressmeddelande

Dometic Tecknar Avtal med Elon Group

Stockholm - 29 januari, 2021. Dometic har tecknat ett nytt avtal med Nordens ledande butikskedja för hemelektronik och vitavaror, Elon Group AB. Under det nya avtalet verkar Elon som återförsäljare för Dometic MoBar – Dometic MoBar är en serie nya, unika utomhusbarer för designmedvetna konsumenter. Dometic MoBar kommer att finnas hos utvalda Elon butiker och på Elon.se från april månad.

Dometic samarbetar med Elon Group AB gällande Dometic Mobar serien. Elon Group är sedan tidigare en viktig kund till Dometic på t.ex. vinkylar där Elon med sin långa erfarenhet och kunskap inom vitvaror för hemmet är en naturlig partner.

 

 

Elon Group är både Sveriges och Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror, med över 400 butiker bara i Sverige. Koncernen har en bra geografisk spridning av butiker i alla Nordiska länder och en väl fungerande e-handel. 

Dometic Mobar kommer att finnas hos utvalda Elon butiker och på Elon.se från april månad.

– Vi är glada över att kunna erbjuda Dometic Mobar via Elon Group i Norden. Vi har precis genomfört en väldigt lyckad lansering i USA och det har medfört många förfrågningar även från konsumenter här i Sverige, säger Peter Kjellberg, CMO och Global Head of Other Verticals för Dometic

 

Mobil utomhusbar för alla tillfällen

 Dometic MoBar lanseras i tre olika storlekar: MoBar 550, MoBar 300 och MoBar 50. De tre modellerna är anpassade till olika storlek på sällskap och ytor, och har utifrån detta anpassad kapacitet för kylning av dryck, yta för dryckespresentation, arbetsyta samt möjligheter till förvaring av dryck och tillbehör. Flexibiliteten och de olika storlekarna gör att barerna passar lika bra hemma i trädgården, vid poolområdet eller på den lyxiga hotellterassen. Trots det kompakta och smidiga formatet rymmer de två större modellerna båda tempererad kylförvaring, och alla tre modellerna har en väl tilltagen iskorg, avlastningsytor och smart förvaring av redskap och andra tillbehör.

Tack vare de flyttbara dryckeshyllorna och de stabila och slitstarka hjulen kan baren enkelt anpassas och flyttas runt efter behov och användningsområde. Handtagen är tillverkade i anodiserad aluminium och gångjärnens funktion ger en mjuk och följsam stängning av luckorna. Detaljer som stämningshöjande belysning hjälper till att synliggöra drycken på kvällstid.

De väderbeständiga genuina materialen gör att Dometic MoBar tål väder och vind, till och med det ofta prövande skandinaviska klimatet. Detta är också en fördel ur miljösynpunkt, då materialen är enkla att återvinna.

Dometic MoBar är den första produkten i en serie produkter för hemmet. MoBar kommer att finnas tillgänglig för försäljning via utvalda återförsäljare och via dometic.com/mobar från början av April.

Dometics designteam är flerfaldigt prisbelönta för sina innovativa lösningar och har de senaste åren vunnit bland annat Red Dot Design Award, IF Design Award och Good Design Award och utnämnts till bästa produktdesign av European Innovation Award.

 

Meddelande till redaktörer

Pressfoton finns här.

Mer info om produkten här.

Dometic MoBar presskit här.

Facebook logotype Twitter logotype LinkedIn logotype

Press Contact

Minako Nakatsuma Olofzon |  [email protected]  |  +46 8 501 025 41

ABOUT DOMETIC
Dometic is a global market leader in the mobile living industry. Millions of people around the world use Dometic products in outdoor, residential, and professional applications. Our motivation is to create smart, sustainable, and reliable products with outstanding design for an outdoor and mobile lifestyle in the areas of Food & Beverage, Climate, Power & Control, and Other Applications. Dometic employs approximately 9,000 people worldwide, had net sales of SEK 21.5 billion (USD 2.5 billion) in 2021 and is headquartered in Stockholm, Sweden.

Visit us on LinkedIn